Kardaşlık

KIRIMOĞLU’NA TÜRKMEN BAYRAĞI

Kırım Tatar Türklerinin lideri Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu’na Irak Türkmenleri tarafından Irak Türkmeneli bayrağı verildi.

Kırım Tatar Teşkilatları Platformu Toplantısına katılan Ukrayna Milletvekili ve Kırım Tatar Türklerinin lideri Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu’na Irak Türkmen Cephesi Lideri ve Kerkük milletvekili Erşat Salihi tarafından gönderilen Irak Türkmeneli bayrağı hediye edildi. Gökbayrak Türkçe Konuşan Ülkeler Uluslar arası Gazeteciler Derneği Genel Başkanı Güngör Yavuzaslan tarafından Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu’na ve Kırım Tatar Millî Meclisi Başkanı Refat Çubar’a teslim edildi. Yavuzaslan “Kuzeyin ve Güneyin Gökbayrakları Ankara’da birbirine kavuştu. Bu şerefli bayrak kahraman Irak Türkmenlerinin Sayın Kırımoğlu’na hediyesidir” dedi. Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu da Türkmenlere selam söyleyerek “Kardeşlerimizin acılarını yüreğimizde hissediyoruz. Kırım Tatar Türklerinden Irak Türkmenlerine selam olsun, Erşat beyi ve tüm Türkmenleri selamlıyorum” dedi.

Kerkük Kitapçısı

Türkmen araştırmacı, şair ve yazarların ölümsüz eserleri artık tek çatı altında!

Kardaşlık Dergisi
Popüler Makaleler